Sensor reinigen

Is dit een bekend gezicht? Dan is het hoog tijd uw camera te laten reinigen. Het verwisselen van lenzen, stoffige tassen, het kan stof op uw sensor achterlaten dat niet zichtbaar is door de lens, maar wel op uw foto’s. Met name oudere spiegereflexcamera’s zonder antistofsysteem hebben hier last van, maar ook met moderne camera’s is het bijna niet te voorkomen.

Bij Foto Linthout verkopen we schoonmaaksets om de camera zelf te reinigen, maar dit is een precies en geduldig werkje, en niet ongevaarlijk voor uw dure camera als u onvoorzichtig te werk gaat. Laat ons het doen!

Tijdsduur: gemiddeld 2 tot 5 werkdagen

  • APS-C “gewoon” formaat sensor: € 29,-
  • Full frame formaat sensor: € 39,-

Lever bij voorkeur uw camera aan met een volle accu, in ieder geval één lens en een geheugenkaart om een paar testfoto’s op te kunnen maken. Dan kunnen wij zo snel mogelijk aan de slag!

Wij reinigen spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s. Camera’s waarvan de lens niet verwisselbaar is (compactcamera’s, bridgecamera’s) moeten wij voor reiniging opsturen naar een reparateur.

Vuil op de sensor of in de zoeker?

Als u een spiegelreflexcamera hebt en u ziet in de zoeker stofjes, dan heeft dit geen nadelige invloed op de foto’s. Dit gedeelte klapt namelijk uit de weg op het moment dat u de foto maakt. Sensor reinigen is alleen nodig wanneer u echt op de foto’s donkere vlekjes ziet.

Vuil in de zoeker is voor ons moeilijk schoon te maken. Vaak ligt dit namelijk dieper binnen in de camera, en zijn de stoffige oppervlakken bijzonder gevoelig voor krassen. Voor een reining van de zoeker – eigenlijk het spiegelhuis van de camera – zal een camera naar een reparateur opgestuurd moeten worden. Maar, nogmaals, ook al is het misschien storend tijdens het fotograferen, deze stofjes zijn niet zichtbaar op uw foto’s.

Sensor reinigen Foto recovery Reparaties
Verzekeringen Occasions en inruil
Terug naar overzicht Apparatuur