Rijbewijs digitaal verlengen RDW


Moet u uw Nederlandse rijbewijs verlengen en woont u in 1 van de gemeenten die deelneemt aan de proef Digitaal aanvragen rijbewijs? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden de verlenging van uw rijbewijs digitaal aanvragen bij de RDW.
Bij Foto Linthout kunt u de foto laten maken om uw verlenging van het rijbewijs digitaal aan te vragen. Ook van toepassing wanneer u een categorie laat bijschrijven in uw rijbewijs.

Afgezien van dat u in één van de deelnemende gemeentes woont, is het belangrijk dat u, of iemand in uw omgeving, een smartphone met NFC-chip hebt. Deze hebt u nodig om met de DigiD-app op uw telefoon een ID-check uit te voeren.

Hoe werkt het?

Neem uw huidige rijbewijs mee en kom bij ons langs. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Wij maken van u een digitale pasfoto die wij doorsturen naar de RDW, samen met uw rijbewijsnummer, een geldig mailadres, en een digitale handtekening die u bij ons ter plekke kunt zetten. U krijgt er een setje afgedrukte pasfoto’s van ons bij; deze zijn voor het geval u er onverwachts toch achter komt dat online verlengen van het rijbewijs voor u niet mogelijk is. U ontvangt achteraf van de RDW een mail om de digitale aanvraag af te maken, en vervolgens ligt met slechts enkele dagen uw nieuwe rijbewijs klaar op het gemeentehuis!

Kosten voor digitaal rijbewijs verlengen: € 16,-
NB: dit zijn de kosten die u bij ons afrekent, de RDW rekent u apart kosten voor het daadwerkelijke rijbewijs.